Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

De äldre barnen ges även möjlighet att baka bröd med vår kock Maria och nu när våren närmar sig får även de så groddar av olika slag.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.24)

Måndag
Pasta med sojafärssås, serveras med riven parmesan
Tisdag
Utflyktsdag! Pastasallad med kikärtor, ostkuber och grönsaker, serveras med vitlöksdressing

Onsdag
Vegobiffar med klyftpotatis och örtaioli
Torsdag
Ängamat, redd grönsakssoppa med potatis, morot och spenat. Serveras med keso, kokt ägg, nybakade frallor, ost och smör
Fredag
Kolja med grädde och dill, serveras med kokt potatis. Veg: Tofu med grädde och dill

Matsedel (v.25)

Måndag
Pasta med broccolisås, serveras med riven parmesan
Tisdag
Utflyktsdag! Pannkakor med äpplemos, serveras med bönsallad
Onsdag
Fetaostbiffar med krämig, örtig potatissallad
Torsdag
Sommarbuffé med lax, potatis, vegobullar och olika somriga grönsaker
Fredag
Midsommarafton, Skatan har stängt. Glad midsommar!

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten