Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar upp och in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.43, 2018)

Måndag
Pasta med sojafärssås, serveras med riven parmesan
Tisdag
Utflyktsdag! Vegobiffar med bulgur, serveras med tomatsås
Onsdag
Kryddig gryta med stora vita bönor, serveras med fullkornsris, rostad kokos och russin
Torsdag
Broccolisoppa med kesoklick, serveras med hembakad fralla, kokt ägg, ost och smör
Fredag
Fiskgryta med tomat och grädde, serveras med kokt potatis
VEG: Quorngryta med tomat och grädde

Matsedel (v.44, 2018)

Måndag
Makaronigratäng med broccoli och soltorkad tomat
Tisdag
Utflyktsdag! Falafel med vitlökssås, serveras med hirs
Onsdag
Linsgryta med röda linser, kokosmjölk och ingefära, serveras med smulad fetaost och couscous
Torsdag
Gräddig tomatsoppa, serveras med hembakad fralla,
kokt ägg, ost och smör
Fredag
Fiskgratäng med grädde och grön curry, serveras med
ris
VEG: Tofugratäng med grädde och grön curry

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten