Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

De äldre barnen ges även möjlighet att baka bröd med vår kock Maria och nu när våren närmar sig får även de så groddar av olika slag.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.16, 2019)

Måndag
Pasta med krämig röd pesto, serveras med smulad fetaost
Tisdag
Utflyktsdag! Vegobiffar med couscous och yoghurtsås

Onsdag
Tofu stroganoff, serveras med fullkornsris
Torsdag
Spenatsoppa, serveras med kokt ägg, nybakade frallor, ost och smör
Fredag
Långfredag, Skatan har stängt. Glad påsk!

Matsedel (v.17, 2019)

Måndag
Annandag påsk, Skatan har stängt.
Tisdag
Utflyktsdag! Grönsaksbiffar med tomatsås, serveras med quinoa
Onsdag
Tofuwok med rostade rotfrukter, serveras med basmatiris
Torsdag
Minestronesoppa, serveras med kokt ägg, nybakade frallor, ost och smör
Fredag
Fiskgryta med grädde och saffran, serveras med aioli och kokt potatis

VEG: Quorngryta med grädde och saffran

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten