Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

De äldre barnen ges även möjlighet att baka bröd med vår kock Maria och nu när våren närmar sig får även de så groddar av olika slag.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.37)

Måndag
Pasta med grönärtsås, serveras med riven parmesan
Tisdag
Utflyktsdag! Vegobiffar med yoghurtsås, serveras med matvete
Onsdag
Mustig gryta med belugalinser, serveras med kokt potatis
Torsdag
Röd linssoppa med kokosmjölk, serveras med nybakade frallor, kokt ägg, smör och ost
Fredag
Hemmapanerad fisk med curryremouladsås, serveras med potatismos
Veg: 
Panerad tofu 

Matsedel (v.38)

Måndag
Lasagne med restsåser
Tisdag
Utflyktsdag! Vegobiffar med klyftpotatis, serveras med vitlökssås
Onsdag
Ratatouille med rostade grönsaker, serveras med pasta och smulad fetaost
Torsdag
Skördefest!  Morot- och potatissoppa, serveras med nybakade frallor, kokt ägg, smör och ost 
Fredag
Fisk under frasigt cornflakestäcke, serveras med kokt potatis. Veg: Quorn under frasigt cornflakestäcke.

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten