Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

De äldre barnen ges även möjlighet att baka bröd med vår kock Maria och nu när våren närmar sig får även de så groddar av olika slag.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.43)

Måndag
Pasta med belugalinsbolognese, serveras med riven parmesan 
Tisdag
Utflyktsdag! Vegobiffar med bulgur, serveras med yoghurtså
Onsdag
Sojafärsfräs med morot, purjolök och soja, serveras med basmatiris
Torsdag
Blomkålssoppa med smulad fetaost serveras med nybakade frallor, kokt ägg, smör och ost
Fredag
Panerad kolja, curryremouladsås och kokt potatis
Veg: 
Panerad tofu 

Matsedel (v.44)

Måndag
Pastagratäng med soltorkad tomat och broccoli
Tisdag
Utflyktsdag! Färsfyllda piroger
Onsdag
Kryddig kikärtsgryta, serveras med bulgur och smulad fetaost
Torsdag
Broccolisoppa med kesoklick, serveras med nybakade frallor, kokt ägg, smör och ost
Fredag
Fiskgratäng med dill och citron, serveras med kokt potatis
Veg: Q
uorngratäng med dill och citron.

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten