Skatans kök

IMG_8889-web

På Skatan är maten i stor utsträckning ekologisk och kravmärkt. Maten lagas i vårt kök av vår kock Maria. Vi har sen några år tillbaka bestämt att vi serverar vegetarisk mat med fisk på menyn då och då.

Bröd, müsli och vegetariska biffar bakas och lagas av föräldrar som ingår i en mat-arbetsgrupp.

Varje höst har personal och barn skördefest och tar upp och in de grönsaker, bär och frukt vi har på gården.

 

Matsedel (v.49, 2018)

Måndag
Pastagratäng med ostsås, soltorkad tomat och broccoli
Tisdag
Falafel och couscous, serveras med tomatsås

Onsdag
Gryta med svamp och betor, “vego bourgignon”,
serveras med rotfruktsmos
Torsdag
Broccolisoppa, serveras med kokt ägg, nybakade
frallor, ost och smör
Fredag
Pizza! Med tomatsås, ost och lite olika toppings på!

 

Matsedel (v.50, 2018)

Måndag
Spaghetti med gräddig tomatsås, serveras med riven parmesan
Tisdag
Vegobiffar med yoghurtsås, serveras med klyftpotatis
Onsdag
Kikärtsgryta med kokosmjölk och curry, serveras
med kokt quinoa
Torsdag
Soppa på blandade rotfrukter, serveras med kokt ägg, nybakade frallor, ost och smör
Fredag
Fiskgryta med smak av grön curry, serveras med
basmatiris
VEG: Tofugryta med smak av grön curry

Till maten serveras:
Råkost, frukt, baljväxter (ibland), knäckebröd med smör, mjölk (ko/havre) och vatten